REMINDER - Historier om Danmark - renæssance til nutid

Skal dit bibliotek formidle Danmarkshistorie sammen med mange andre biblioteker, med Danmarks Radio, med museerne, med arkiverne og med mange andre aktører?

Nu udgiver Biblioteksmedier og Bibliotekernes nationale temasamarbejde sammen en emneliste, ”Historier om Danmark - fra renæssance til nutid”, der giver bud på skøn- og faglitteratur, musik, film, spil og netsider, som formidler Danmarkshistorien. Listen bliver i to halvdele, en for børn og en for voksne.

Emnelisten udgives i forbindelse med bibliotekernes kampagne ”Historier om Danmark”, der lægger sig op af DR’s store mediesatsning TV-serien ”Historien om Danmark”. Kampagnen kører i 5 uger i efteråret fra uge 39-43 med peakuger i uge 39 og 40 med udgangspunkt i perioden renæssance til nutid. I foråret 2017 kørte vi en tilsvarende kampagne omkring den tidlige danmarkshistorie, hvor vi også producerede en emneliste.

 

Pris og bestilling

For biblioteker, som deltager i bibliotekernes temasamarbejde: 50 emnelister, plakat og en digital version til 220 kr.

For andre: 50 emnelister, plakat og en digital version til 320 kr.

Ekstra plakater kan bestilles for 10 kr./stk.

Levering uge 33

For bestilling sendes mail til Pia Maiken Henriksen hos Biblioteksmedier på mail pih@bibmed.dk 

Bestillingsfrist senest d. 9. august

 

Bibliotekernes nationale temasamarbejde

Bibliotekernes nationale temasamarbejde er et samarbejde omkring formidlingen af debatskabende og samfundsaktuelle temaer. I fællesskab producerer vi grafisk materiale, plakater, filmklip, forfatterinterviews, elementer til web og meget mere, som kan bruges i formidlingen af temaet på alle bibliotekets kanaler (fysiske rum, aktiviteter, skærme og web).

Som biblioteker vil vi gerne være med til at sætte dagsordenen i Danmark, vi vil understøtte et aktivt medborgerskab og positionere biblioteket som aktuelt og debatskabende. Jo flere biblioteker vi står sammen om en programsat eksponering af et tema, jo større effekt har det. Ved at sammentænke vores kanaler, støtte og inspirere hinanden som biblioteker kan vi udnytte vores ressourcer bedre og ved at samarbejde med eksterne parter, får vi andre kvaliteter og kompetencer med i eksponeringsarbejdet. I sidste ende kvalificerer det den oplevelse, borgerne har af tema-eksponeringen på biblioteket.

Aalborg Bibliotekerne koordinerer temasamarbejdet som en del af deres centralbiblioteksopgave og som en del af projektet ”Temasamarbejde på de danske biblioteker 2.0” støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Alle centralbiblioteker er med og lige nu 78 andre biblioteker, ligesom der er 9 netmedier, der bakker op omkring kampagnen. Vi samarbejder med Sekretariatet for Historier om Danmark, som er nedsat af Slots– og Kulturstyrelsen. I sekretariatet sidder andre af vores nationale partnere, nemlig Danmarks Radio, Nationalmuseet og de statsanerkendte museer. Vi får en grafisk pakke fra sekretariatet, som reklamebureauet Det nye sort hjælper os med at tilpasse.

Er dit bibliotek ikke tilmeldt temasamarbejdet eller er du bare nysgerrig på at høre nærmere, så send en mail til temasamarbejde@aalborg.dkBesøg vores hjemmeside Klik her
Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrevet mere kan du afmelde her. Klik her