Her er du:

Om Biblioteksmedier

Historie

Biblioteksmedier er vokset støt gennem årene og har i dag cirka 90 ansatte og en omsætning på omkring 300 millioner kroner årligt. Vores historie i hovedpunkter:

1994: Biblioteksmedier grundlægges under navnet DBC medier as. Virksomheden etableres som et selvstændigt aktieselskab med Gyldendal og Kommunernes Landsforening som ejere.

2002: Aktiviteterne i Indbindingscentralen (IBC) overtages af DBC medier as. Ambitionen om at blive totalleverandør af materialer til folke- og skolebibliotekerne realiseres.

2006: DBC medier as overtager BTJ Danmark A/S og skifter samtidig navn til Biblioteksmedier as. Produktionsstederne i Svendborg og Ballerup opretholdes.

2008: Biblioteksmedier as adskilles fra DBC A/S og Maj Invest Equity A/S køber virksomheden pr 1. marts.

2008: Biblioteksaktiviteterne i Flexmedie A/S overtages af Biblioteksmedier as.

2008: Produktionen i Svendborg flyttes til Ballerup. Alle aktiviteter er nu samlet under et tag.

2010: Biblioteksmedier as overtager Odense Biblioteks Levering A/S (OBL), som fortsætter uændret fra adressen i Odense.

2011: Biblioteksmedier overtager kundeporteføljen fra Jola-Indbinding Aps og JO-LA Boghandel APS.

2012: Biblioteksmedier as overtager kundeaktiviteterne fra Harders Boghandel og opstarter aktivitet med onlinesalg af bøger til private.

2013: Biblioteksmedier as overtager Bierman og Bierman i Grindsted, og styrker dermed kompetencerne omkring udenlandske bøger. Desuden kan Biblioteksmedier nu også tilbyde aviser og tidsskrifter.

2014: Biblioteksmedier overtager kundeporteføljen fra Casablancamusik.

2015: Biblioteksmedier overtager Nordisk Bog Center og supplerer med overtagelsen sine aktiviteter til også at omfatte lagring, distribution samt logistikservices til bogklubber, forhandlere og netboghandlere.

2016: Aktierne i Nordisk Bog Center sælges til Fonden DBK, og Biblioteksmedier centrerer sine aktiviteter inden for leverancer af bøger og AV-materialer til biblioteker og skoler.